PR RK
  • Published: 13 Oca 2022
  • Global Araştırma Geliştirme Direktörü (CSO) olarak Rafal Kaminski, Angelini Pharma'nın gelecekteki ürün portföyünün geliştirme, araştırma ve yenilik modeline liderlik edecek
  • Daha önce OncoAndredi Therapeutics'te Global Araştırma Geliştirme Direktörü (CSO) olarak görev yaptı ve UCB ve Roche ile uluslararası kıdemli Ar-Ge liderlik pozisyonlarında bulundu.

Roma, 13 Ocak 2021 – Angelini Industries'in uluslararası bir ilaç şirketi olan Angelini Pharma, Rafal Kaminski'yi yeni Global Araştırma Geliştirme Direktörü (CSO) olarak atadı. Rafal Kaminski, ilaç keşfi ve inovasyonunda uluslararası deneyime sahiptir ve Angelini Pharma'nın araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) stratejisine liderlik edecektir. Görevine Ocak 2022'de başlayacak.

Angelini Pharma CEO’su Pierluigi Antonelli, "Liderlik ekibimizi tamamlayan Rafal'ın atanması için heyecanlıyım. Akıl sağlığı ve nadir hastalıklar alanında sağlam bir liderlik geliştirmemize yardımcı olacak. Rafal, Ar-Ge'yi keşiften küçük yenilikçi moleküllerin klinik gelişimine kadar yönlendiren önemli bir deneyim zenginliği getiriyor. Kendine özgü araştırma ve inovasyon modelimiz de dahil olmak üzere mevcut ve gelecekteki ürün portföyü geliştirme stratejimizi yönlendirmekten sorumlu olacak” şeklinde ifade etti.

Rafal Kaminski, son 15 yılda Belçika'da UCB Pharma ve İsviçre'de Roche'da kıdemli Ar-Ge liderliği rollerini üstlendi. Polonya'nın önde gelen biyoteknoloji şirketlerinden OncoAndredi Therapeutics'ten Angelini Pharma'ya Global Araştırma Geliştirme Direktörü (CSO) ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak katıldı.

Rafal Kaminski Angelini Pharma’ya katılması ile ilgili olarak “Angelini Pharma'ya katılmaktan ve araştırma ve yeniliklerini ilerletmeye yardımcı olmaktan çok memnunum. Angelini Pharma, geniş bir terapötik alan yelpazesinde heyecan verici bir ürün portföyüne sahip ve deneyimlerimi aktarmaya ve başarılı Ar-Ge ekibine liderlik etmeye istekliyim.” şeklinde ifade etti.

Rafal Kaminski received his medical degree and doctorate in pharmacology from the Medical University of Lublin, Poland and completed his post-doctoral training at Radboud University in The Netherlands and in the National Institutes of Health in the U.S. He obtained a Diploma in Pharmaceutical Medicine from ULB in Belgium.

Rafal Kaminski tıp diplomasını ve farmakoloji doktorasını Polonya'daki Lublin Tıp Üniversitesi'nden aldı ve doktora eğitimini Hollanda'daki Radboud Üniversitesi'nde ve ABD'deki Ulusal Sağlık Enstitülerinde tamamladı. Ayrıca ULB Belçika’dan Farmasötik Tıp Diploması aldı.

Daha fazla bilgi için:

Daniela Poggio, Angelini Pharma Global İletişim Direktörü