Pandemi sırasında ruh sağlığı bozukluklarından en çok kadınlar ve çocuklar etkilendi: Headway 2023 Mental Health Index

diversity
  • Published: 7 Eki 2021

Dünya Akıl Sağlığı Günü 2021

• Kadınların yüzde 83'ü, erkeklerin yüzde 36'sına kıyasla pandeminin ruh sağlıklarını olumsuz etkilediğini bildiriyor.
  • Çalışma çağındaki nüfusun yüzde 20'si hayatlarının herhangi bir anında hafif ila orta dereceli zihinsel bozukluklar yaşıyor.
  • Okulu bırakan her 3 çocuktan 1'inde de ruhsal bozukluk var.
  • Sağlanan ruh sağlığı hizmetlerinin mevcudiyeti, erişilebilirliği ve kalitesi ile Avrupa ülkelerinin okullarda, işyerlerinde ve genel olarak toplumda ruh sağlığı ihtiyaçlarına yanıt vermesinde büyük değişkenlik.

Brüksel, 7 Ekim 2021: Bugün açıklanan "Headway 2023 - Akıl Sağlığı Endeksi"nin bulgularına göre, COVID 19 pandemisi, ruh sağlığı sonuçlarıyla kadınları hem işte hem de evde orantısız şekilde etkileyerek toplumsal cinsiyetle ilgili zorlukları daha da kötüleştirdi. Rapor aynı zamanda ruh sağlığı bozukluklarının çocuklar üzerindeki etkisine de ışık tutuyor ve okulu bırakan her 3 ergenden 1'inin aynı zamanda bir ruhsal bozukluk yaşamasıyla akıl hastalıkları ile okulu terk etme arasında olası bir ilişki olduğunu ortaya koyuyor.

Endeks, Angelini Pharma ile ortaklaşa bir düşünce kuruluşu olan The European House - Ambrosetti tarafından tasarlanan ve başlatılan Akıl Sağlığı konulu bir girişim olan Headway 2023'ün bir parçası olarak Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık'taki ülkelerde yürütülen çok boyutlu bir tablodur. Headway 2023, Avrupa ve yerel düzeyde ruh sağlığı yükünü ve buna bağlı damgalanmayı azaltmak için önlemek, teşhis etmek, yönetmek ve yenilikçi çözümler bulmak için bilgi alışverişi için çok disiplinli bir platform olarak tasarlanmıştır.

Angelini Pharma CEO'su Pierluigi Antonelli, "COVID-19 kurtarma çabaları, beyin sağlığını Avrupa Halk sağlığı gündeminin en üstüne koyarak Avrupa'nın ruh sağlığı hizmetlerini ve politikalarını iyileştirmek için çok önemli bir fırsat sunuyor. Headway 2023 Akıl Sağlığı Endeksi, Avrupa'daki ruh sağlığı sistemlerinin durumuna ilişkin ilk kapsamlı genel bakışı sunuyor. Rapor, çalışma çağındaki insanlar arasındaki akıl hastalığının oranını ve işverenlerin ruh sağlığı ihtiyaçlarına cevap vermek için uygun sistemler kurmasının acil ihtiyacının altını çiziyor. Angelini Group, hissedarlarımızın güçlü bağlılığı sayesinde tüm çalışanları için bir psikolojik yardım masası sağlamaktadır. Dış politikaları etkilerken, tutarlı kalmak ve öncelikle kuruluşlarımız içinde sorumlu davranmak çok önemlidir”.

“Ruh Sağlığının sınırlarının yaş, cinsiyet, sosyal statü ve kökenin ötesine geçtiğini ve ruhsal bozuklukların sadece bireyler ve aileleri üzerinde değil, aynı zamanda toplum üzerinde de önemli bir etkiye sahip olduğunu bilerek, Ruh Sağlığı konusu çok önemlidir. Analizimiz ve “Headway 2023 – Ruh Sağlığı Endeksi” tüm bu yönleri dikkate almaktadır. Çalışmamız, Avrupa ülkelerindeki sağlık, refah ve eğitim politikalarındaki unsurları ve müdahaleleri birleştiren Avrupa'da Ruh Sağlığı hakkında çok boyutlu bir tablo sunmakta ve diğer Avrupa deneyimleri arasında bir karşılaştırmaya dayalı olarak ülkelerin ruh sağlığı ihtiyaçlarına yanıt vermedeki zayıflıklarını ve başarılarını vurgulamaktadır.”, dedi Daniela Bianco, The European House – Ambrosetti Ortağı ve Sağlık Alanı Başkanı.

“COVID-19 pandemisinin tüm nüfusun ruh sağlığı üzerinde önemli sonuçları oldu, bununla birlikte, Avrupa'daki Ruh Sağlığı bağlamı, ruh sağlığı sorunları olan 84 milyondan fazla insan ve ölüm nedeniyle yılda 165.000 ölümle pandemiden çok önce zaten endişe vericiydi. akıl hastalığına veya intihara. Gerçekten de, örneğin, şizofreni hastalarının yaşam beklentisi - erkekler için 60 yıl ve kadınlar için 68 yıl - nüfusun geri kalanından 13-15 yıl daha düşüktür. Ayrıca intihar, genel nüfusta 6. ölüm nedeni ve genç nüfusta 4. ölüm nedenidir ve bazı ülkelerde ruhsal bozuklukların gençler üzerindeki etkisi diğer tüm tıbbi bozuklukların toplamından daha fazladır. Bugün sunulan analizler, sağlanan ruh sağlığı hizmetlerinin mevcudiyeti, erişilebilirliği ve kalitesi ile Avrupa Ülkelerinin okullarda, işyerlerinde ve genel olarak toplumda ruh sağlığı ihtiyaçlarına yanıt vermesinde büyük bir değişkenlik göstermektedir.'' dedi İspanya Başkanı Celso Arango, Psikiyatri Derneği ve “Headway 2023” Danışmanı. “Ancak, güncellenmiş veri kıtlığı ve “yanlış raporlama” ve “eksik raporlama” ile bağlantılı olası çarpıtmalar ortaya çıkıyor. Bu nedenle, ülkeler arasında ruh sağlığının boyutunu değerlendirebilmek ve ruh sağlığında sağlığa ve sosyo-ekonomik ihtiyaçlara cevap verebilirliklerini değerlendirebilmek için ülkelerin ruh sağlığı verilerini toplama ve izleme kapasitelerini artırmak çok önemlidir.”

Son tahminlere göre, erkeklerin yüzde 36'sına kıyasla, kadınların yüzde 83'ü pandeminin ruh sağlıklarını olumsuz etkilediğini bildiriyor. Pandeminin psikolojik etkilerine en çok hamile kadınlar, doğum sonrası dönemdeki kadınlar veya düşük yapma ya da cinsel istismar gibi travmalar yaşayanlar maruz kaldı. Ev işlerinin ve çocuk bakımının yükünün de kadınların ruh sağlığı üzerinde önemli bir etkisi oldu; 12 yaşından küçük çocuğu olan kadınların yüzde 44'ü, erkeklerin sadece yüzde 20'sine kıyasla ev sorumluluklarıyla mücadele ettiğini bildirdi.

Rapor ayrıca, özellikle hafif-orta düzeydeki akıl sağlığının çalışma çağındaki nüfusun yüzde 20'sini hayatlarının herhangi bir anında etkilediğini, istihdam edilen nüfusun yüzde 70'inin ise hafif ila orta düzeyde olduğunu ortaya koyuyor. zihinsel sağlık sorunlarının ılımlı formları. Akıl hastalığının ayrıca insanların çalışma yeteneği üzerinde önemli bir etkisi olabilir ve işgücü piyasasına katılma kapasitelerini sınırlayabilir. Ağır ruhsal bozukluğu olan kişilerde istihdam oranlarının yüzde 45-55 gibi düşük olduğu, işgücünde bulunanların ise ortalamanın yüzde 58 altında maaş aldığı tespit edildi. Genel olarak, Avrupa genelinde, depresyondan mustarip kişilerin istihdam oranı, Romanya'da yüzde 27'den Almanya'da yüzde 68'e kadar değişen oranlarla, çok heterojendir, ancak işe gelmeme ve işte olmama dönemleri sıktır ve işgücü verimliliğini kaybetmenin maliyeti yüksektir ( Avrupa GSYİH'sının yüzde 1,6'sına eşittir).

Pandemi devam ederken, sağlık çalışanlarının aşırı stresli ve potansiyel olarak travmatik durumlara uzun süre maruz kalması, sağlıkları üzerinde uzun vadeli etkileri olan zihinsel stres ve kaygıya karşı onları özellikle savunmasız hale getiriyor. Avrupa'da sağlık çalışanlarının yüzde 57'si pandeminin zirvesi sırasında travma sonrası stres belirtileri bildirdi.

“Headway 2023 - Akıl Sağlığı Endeksi” aynı zamanda ruh sağlığı bozukluklarının sosyo-ekonomik etkisini de vurgulamaktadır. Son araştırmalar, üretkenlik kaybı ve sağlık ve sosyal bakım harcamaları açısından ruh sağlığı bozukluklarının toplam maliyetinin AB GSYİH'sının yüzde 4'üne eşit olması bekleniyor. Akıl sağlığının kritik sosyo-ekonomik etkisi olmasına rağmen, Avrupa genelinde toplam devlet sağlık harcamalarının yalnızca yüzde 5'i ruh sağlığına tahsis edilmektedir (değerler Polonya'da yüzde 3, İtalya'da yüzde 3,5, İspanya'da yüzde 4,2 ve İspanya'da yüzde 5,4 arasında değişmektedir). Danimarka), Ruh Sağlığına ayrılmış altyapı ve insan kaynaklarının mevcudiyeti üzerindeki etkileri ile.

Toplumun ruh sağlığı ihtiyaçlarına cevap verebilme becerisine, Ruh sağlığıyla ilgili engellilik için kişi başına harcaması daha yüksek olan ülkeler, algılanan sosyal desteğin daha yüksek olduğunu bildirmektedir.

Genel olarak, mevcut verilerden, Kuzey/Orta Avrupa ülkelerinin Doğu ülkelerinden daha iyi performans gösterdiği ortaya çıkmaktadır, ancak, güncellenmiş verilerin yaygın bir kıtlığı ve bazı ülkeler tarafından "yanlış raporlama" ve "yetersiz raporlama" ile bağlantılı olası çarpıtmalar mevcuttur.

Daha fazla sorunuz için lütfen iletişime geçin:

Daniela Poggo I Angelini Pharma I daniela.poggio@angelinipharma.com

Anne-Claude Martin I Cambre Associates I acmartin@cambre-associates.com

Editöre Notlar:

Raporu okumak için buraya tıklayın.

Metodoloji

"Headway 2023 Akıl Sağlığı Endeksi", iki makro alanla ilgili 43 Temel Performans Göstergesini ele alıyor - bir nüfusun ruh sağlığı durumu ve sağlık sistemlerinin yanıt verebilirliği.

Nüfusun ruh sağlığı durumuna ilişkin makro alan, sağlık sisteminin kalitesinin sonucunu ölçerken, sistemlerin yanıt verebilirliği ile ilgili makro alan, sağlanan sağlık ve sosyal bakım hizmetlerinin ve politikaların kalitesini dikkate alır. işyerlerinde, okullarda ve genel olarak toplumda ruh sağlığı refahını teşvik etmek için uygulanan:

• Nüfusun ruh sağlığı durumu alanı 18 KPI'yı dikkate alır.
  • Sağlık hizmetlerine yanıt verme alanı 12 KPI'ya ihtiyaç duyar.
  • İşyerlerinde, okullarda ve genel olarak toplumda ihtiyaçlara yanıt verme alanı, sırasıyla 5 KPI, 5 KPI ve 3 KPI.

43 KPI'nın her biri için, sırasıyla en iyi ve en kötü performans gösteren ülkelere maksimum 10 puan ve minimum 1 puan verilmiştir. Orta düzeyde performans gösteren her ülke için ise ilgili sonuca göre 1 ile 10 arasında bir puan verilmiştir. KPI'lar daha sonra, göreceli performansı karşılaştırılabilir kılmak için puan değerlerine göre 1/10 ölçeğinde standartlaştırıldı.

KPI birden fazla alt göstergeden oluştuğunda, puan her bir alt göstergeye atanır. Nihai puan, alt göstergelerin puanlarının ortalaması ile verilir. Her KPI için puan hesaplandıktan sonra, KPI puanlarının ortalamasına göre her alan için atanan ağırlıklarla ağırlıklandırılan bir puan atanır.

Headway 2023 Hakkında

Headway 2023, The European House–Ambrosetti tarafından Angelini Pharma ile ortaklaşa olarak 2017 yılında tasarlanan ve başlatılan Akıl Sağlığı üzerine uluslararası bir girişimdir. Akıl sağlığı yükünü ve ilgili damgalamayı azaltmak için önlemek, teşhis etmek, yönetmek ve yenilikçi çözümler bulmak için bilgi alışverişi için çok boyutlu bir platform olarak tasarlanmıştır.

Angelini Pharma Hakkında

Angelini Pharma, İtalyan özel Angelini Industries'in bir parçası olan uluslararası bir ilaç şirketidir.

Şirket, dünya çapında oldukça başarılı kendi kendine ilaç ilaçları ile Ağrı, Nadir Hastalıklar ve Tüketici Sağlığı dahil olmak üzere Merkezi Sinir Sistemi (CNS) ve Ruh Sağlığı alanlarına yaygın bir şekilde odaklanarak sağlık çözümlerini araştırır, geliştirir ve ticarileştirir.

20.yüzyılın başında İtalya'da kurulan Angelini Pharma, 3.000'den fazla kişiyi istihdam eden 25 ülkede doğrudan faaliyet göstermektedir. Ürünleri, önde gelen uluslararası ilaç gruplarıyla stratejik ittifaklar yoluyla bile 70'den fazla ülkede pazarlanmaktadır.

The European House Ambrosetti Hakkında

European House - Ambrosetti, 1965'ten bu yana faaliyet gösteren ve birçok Ortağının katkıları sayesinde yıllar içinde önemli ölçüde büyüyen, İtalya, Avrupa ve dünyanın geri kalanında sayısız faaliyetler geliştiren 280 profesyonelden oluşan profesyonel bir Gruptur. .

The European House – Ambrosetti sekizinci yıl üst üste En İyi Özel Düşünce Kuruluşları kategorisinde 1 numara seçildi. İtalya'daki 1 düşünce kuruluşu, hayır. Pennsylvania Üniversitesi'nin en son “Global Go To Think Tanks Raporu”nda, Avrupa Birliği'ndeki 4. düşünce kuruluşu ve küresel düzeyde 11.175 kişi arasından dünyanın en saygın bağımsızları arasında yer alıyor. European House - Ambrosetti, Top Employers Institute tarafından 2021 yılında İtalya'daki 112 En İyi İşverenden biri olarak kabul edildi. Daha fazla bilgi için lütfen www.ambrosetti.eu adresini ziyaret edin ve bizi twitter.com/Ambrosetti adresinden takip edin.